Biele vínoV kategórií sa nachádza 90 produktov.

Biele víno
Biele víno je označenie farby vína podľa vinárskeho zákona. Ponúkame Vám biele víno vyrobené z bieleho, ružového ale aj červeného alebo modrého hrozna. Technológia výroby bieleho vína je rozdielna - biele tiché, suché, šumivé, špeciálne, likérové... Pri výrobe bieleho vína sa väčšinou rmut ihneď lisuje a kvasiť sa necháva až výsledný mušt.

Víno a jedlo - obecne platí jednoduchá zásada k svetlým a ľahkým jedlám. Somelieri radi snúbia vína k jedlám a rozdelujú biele vína na ľahké, plnoštíhle a opulentné vína. Ak je podávané víno a jedlo v harmónii vôní, farieb a chutí, vynikne ako chuť vína tak i podávaného pokrmu.

Podávanie bieleho vína by malo byť v rozpätí 10 až 12 °C. Mladé ľahké víno môžete podávať aj chladnejšie a to 7 až 10 °C, šumivé pri teplote 5 až 7 °C. Pohár držíme za stopku, aby sa víno zbytočne neohrievalo a mohli ste si ho vychutnať celé až do poslednej kvapky.

Na Zdravie !

Košík  

Žiadne výrobky

Doprava 0,00 €
Celkový 0,00 €

Košík Kúpiť

Facebook