Sekt a šampanskéV kategórií sa nachádza 2 produktov.

Sekt a šampanské
Sekt sa na Slovensku začal vyrábať v roku 1825, keď bratislavskí mešťania Johann Fischer a Michael Schönbauer založili v Bratislave prvú továreň v Európe po Francúzsku. Výroba šumivého vína môže byť klasickou, transváznou, charmatovou a metódou asti. Vo Francúzsku sa klasická metóda volá Méthode Champenoise, tak ako názov vína Champagne je chránenou známkou a preto sa nesmie používať v iných krajinách. Klasická metoda kvasenia vo flaši je však rovnaká ako ju zaviedol mních Dom Pérignon

Vína šumivé (sekt, šampanské) sa môže podávať prípadne pred jedlom, ako aperitív, ak je suché. K zákuskom či ovociu, ak je sladké alebo polosladké. Suchý sekt môže byť ponúknutý za určitých okolností i ku každému mäsitému chodu. V reštauráciách vyšších skupín a zvlášť vo vinárňach sa predpokladá odborná znalosť viničných (révových) vín, ktorá sa uplatňuje v ponuke. Doplňujú sa tak ďalšie údaje - oblasť, vinič (réva), príp. ročník a charakteristika vína.

Víno a jedlo - šumivé vína (sekt, šampanské) sa môžu podávať pred jedlom ako aperitív - väčšinou suché, taktiež i ku každému mäsitému chodu. Pokiaľ máme polosladké alebo sladké, tak je vhodné k zákuskom alebo k ovociu.

Podávanie šumivého vína a jeho optimálna teplota na degustáciu je 4 až 6 °C.

Na Zdravie !

Košík  

Žiadne výrobky

Doprava 0,00 €
Celkový 0,00 €

Košík Kúpiť

Facebook